Ovlašteni sužbenici Uprave za indirektno oporezivanje dobili su vrijednosnu opremu od strane ambasade Ujedinjenog Kraljevstva u Sarajevu.

Predstavnici Ambasade Velike Britanije istakli su posebno važnost razmjene informacije, kao i saradnja u doniranju opreme koja je značajna sa aspekta borbe protiv neplaćanja indirektnih poreza. Nastavak ovakve saradnje garantuje u narednom periodu još bolje rezultate, a očekuje se saradnja i po pitanju pokretanja edukacija i prenošenja pozitivnih primjera u borbi protiv neplaćanja indirektnih poreza. Ovom prilikom uručena je specjalna oprema SONIC EQUIPMENT, PRY REMOVER SET za vršenje neinvanzivnog pregleda karoserije motornih vozila na područiju skrivenih pogledu.

Ovom prilikom istakao je važnostu UIO BiH za finansijsku stabilnost države kao i potencijalnoj zajedničkoj borbi i saradnji protiv negativnih pojava koje utiču na utaju indirektnih poreza. Posebno je istaknuta spremnost da se u narednom periodu nastavi sa pomoći prema UIO BiH u okviru trenutnih mogućnosti.

uploaded

00.00.0000. 00:00